Att förstå pedofili, del 3

Men vad är allt det här snacket om barnpornografi, byxmyndighetsåldern, samtyckande sex mellan barn och vuxna? Där säger ju pedofilerna en del saker som jag verkligen inte håller med om/tror på.

Så kan jag känna ibland i olika debatter. Det är svårt att ha en vettig åsikt för man vet så lite om vissa saker. Min grundläggande åsikt, som inte alls har med pedofiler att göra, är att sex i allmänhet är alldeles för skuldbelagt i dagens samhälle. Till exempel ska inte en tjej som tar för sig och njuter av sex bli kallad hora. I en våldtäktsrättegång ska inte offrets kläder behöva diskuteras för att få en bild av personen i fråga. Och så vidare.

När det gäller "resten" kan jag inte säga att jag egentligen har någon klar åsikt. Det finns många olika argument och vinklar och dessutom olika individer. Det finns säkerligen personer under 15 som har samtyckande bra sex med vuxna, men långt ifrån alla. Det är väldigt svåra frågor, inte minst med tanke på just det här med skuld och skam. Barn ska minsann få vara barn och barn tänker aldrig på sex! Lite så känns det ibland. Jag tänkte mycket på sex innan jag blev byxmyndig men jag hade ingen att prata med. Rent juridiskt sett blev jag även utsatt för "våldtäkt mot barn". Så asexuell var alltså jag innan jag blev 15. Därmed säger jag inte att man ska släppa sex "fritt".

Min poäng med detta inlägg är att det är OK att vara förvirrad och osäker i dessa frågor. Det finns så mycket nyanser och så många personer som bestämt hävdar att så och så är det. Det har egentligen inget med pedofiler att göra! Det handlar om individer.

Man måste förstå att det är skillnad på att pedofiler som grupp måste få samma mänskliga rättigheter som vi andra och alla de andra frågeställningarna! Pedofiler ska inte behöva dömas som förövare utan att ha begått något brott, inte behöva bli hatade för den de har råkat födas till. Där finns det bara svart och vitt för mig. I alla de andra frågorna finns en väldig massa grå nyanser. Jag kan "försvara" pedofiler utan att hålla med om varenda pedofil individs åsikter i olika frågor. När man tänker på det är det väl egentligen inget konstigt?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback